Logo Camping Tussen de Diepen Beeldmerk

weerribben wieden

"Unieke locatie aan de rand van de prachtige weerribben"

het nationaal park weerribben wieden

Camping Tussen de Diepen Omgeving

Omgeven door prachtige natuur

Camping Tussen de Diepenligt op een unieke locatie geheel omringd door een prachtig natuurgebied. Het natuurreservaat “De Wieden”, en het nationaal park “De Weerribben”, met meertjes, poelen en vele kleine eilandjes. Totaal beslaan deze natuurgebieden ca. 15.000 hectare met zo’n 400 km vaarweg met vele meren en moerasgebieden. Liefhebbers van een schitterende rustgevende natuur met veel water zullen zich hier volledig op hun gemak voelen.

Rustgevende natuur

De Weerribben is een natuurgebied, gelegen in Noordwest Overijssel, in de buurt van Steenwijk. Het is een landschap waar water en riet overheersen. Samen met het naburig natuurreservaat De Wieden vormt het het belangrijkste moerasgebied van Noordwest Europa.

Het huidige landschap van de Weerribben is ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sporen daarvan zijn zowel in het landschap als in de naam van het gebied terug te vinden. Ribben zijn smalle stroken land waarop de uitgestoken turf te drogen werd gelegd en de weren zijn de uitgeveende delen, ook wet petgaten genoemd. Na de verveningsperiode werd de rietteelt bepalend voor het landschap.

Camping Tussen de Diepen Omgeving
Camping Tussen de Diepen Omgeving

Omgeven door prachtige natuur

De Weerribben is vanuit natuurwetenschappelijk oogpunt bijzonder waardevol, onder meer omdat er verschillende stadia in de natuurlijke ontwikkeling van open water tot moerasbos voorkomen.
Hierdoor is een grote verscheidenheid aan milieutypen te vinden. We onderscheiden: open water, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Elk milieutype heeft een eigen vegetatie.

Weerribben Wieden Logo RGB

bekijk meer omgeving

Bekijk meer van de omgeving van Blokzijl op de website van de Weerribben Wieden. U kunt hier vinden:
activiteiten, eten en drinken gelegenheden, fiets-, wandel- en vaarroutes en nog veel meer.