Logo Camping Tussen de Diepen Beeldmerk

huur een sloep

"Unieke locatie aan de rand van de prachtige weerribben"

Een dagje lekker genieten in een sloep

Heerlijk een dag genieten in een sloep op het water. U kan eenvoudig een sloep huren met de benodigde spullen om lekker een dag het water op te gaan met vrienden, familie, vrienden, of gewoon lekker alleen een dagje vissen. Het is ook mogelijk om een sloep voor meerdere dagen te huren.

huur een
sloep

Sloepvaren.nl Logo

Vaargebied Het Waterreijk

Nederland is een waterland dat vanaf het water haar mooiste kant laat zien. Dat geldt zeker voor het stukje Noord- West Overijssel dat ook de naam het Waterreijk draagt.

Het Waterreijk is een nog ongerept veenweidenlandschap met zeldzame flora en fauna en schilderachtige stadjes en dorpjes zoals Blokzijl, Vollenhove, Muggenbeet en Giethoorn. En natuurlijk water. Tientallen kilometers aan sloten, vaarten, meren en plassen, waaronder eeuwenoude vaarwegen waarover heel Nederland per boot bereikbaar is.

De omgeving waar u kunt varen heeft een rijke historie en herbergt bezienswaardige dorpjes en stadjes die u per sloep kunt bereiken. Kenmerkend voor de regio zijn de waterdorpen Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Muggenbeet. En de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove. Het lijkt hier soms wel eens of de tijd heeft stil gestaan. En met meer dan 400 kilometer vaarwater en de schitterende natuur is de ” kop van Overijssel” absoluut de moeite waard.

Er zijn vele routes mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Blokzijl naar Zwartsluis varen om daar rustig te lunchen en vervolgens doorvaren naar Vollenhove om daarna te eindigen in Blokzijl.

Wilt u meerdere dagen varen, dan is een bezoek aan Zwolle ook zeker een aanrader.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Vraag om vrijblijvende informatie